Ernest Hemingway og hans favoritt cocktails

Ernest Hemingway



































Forfatter, kvinnebedårer, vinner av nobels litteraturpris og ikke minst en livsnyter av dimensjoner hadde 5 favoritt drinker: Mojito, Absinthe, Daiquiri, Martini og Papa Doubles.
I en serie av inlegg vil jeg forklare litt om de fantastiske historiene bak drinkene, og gi gode oppskrifter på hvordan jeg mener at drinkene burde lages. (diskuteres gjerne med noen som har andre synspunkter.)




Mojito:




Historie:
Mojito er en klassisk frisk drink fra cuba, nøyaktig oprinnelse er diskutert heftig blant drink elskere, en av teoriene er at den kommer fra slavene på sukker-rørs plantasjer som hadde god tilgang på ingrediensene, en annen teori er at den stammer fra en lignende drink, "El Draque", hvor navnet stammer fra Sir Francis Drake og ingrediensene er relativt like. Uansett hvor drinken stammer fra, drikkes den nå i hele verden og er på de aller flestes (som har smakt den riktig tilberedt) topliste. Det er en fantastisk drink som er utrolig forfriskende. Ernest Hemingway drakk denne drinken på La Bodeguita del medio, som har gjort stedet verdenskjent, han skrev også på veggen “Mi mojito en la Bodeguita” (My mojito at the Bodeguita) Som fremdeles kan leses innskrevet på veggen ved hans stambord i hans orginale håndskrift.


Oppskrift:


Handleliste: 
Lime
Frisk Mynte
Gommesirup (sukker, eller sukkerlake kan brukes i stedet)
Lys Rom
Centilitermål
Club soda (vann med kullsyre)
Knust is (eller isbiter til nød ;)


Utstyr:
Highball/Longdrink glass(stort glass som er litt solid)
Muddler (en morter fungerer strålende, kjøp helst en muddler eller morter uten tagger)
Røreskje


Fremgangsmetode:
1. Ha 1-2 cl sirup og saften fra ca 1/2 lime i bunnen av glasset, tilsett en liten neve mynte blader.


2. Ta deretter muddleren og klem bladene i bunnen av glasset med limen og sirupen som allerede er der, det er viktig å ikke bruke en muddler med tagger eller å muddle for mye, du skal ha ut smaken av mynte bladene uten å rive de i småbiter. 


3. Tilsett deretter 4-6 cl rom og rør lett med røreskje (dette er for å løfte myntebladene opp og gi en bedre presentasjon). 


4. Tilsett knust is til 0.5cm fra kanten på glasset, ha deretter i clubsoda til glasset er nesten fult.


5. Rør godt med røreskje, viktig å røre godt så alle smakene blandes.


6. Ha knust is i glasset så du får en fin topp over kanten, stikk en kvist med mynte i isen og pynt med limehjul eller båt.


Nytes best med sugerør, i en fluktstol under ett limetre, med en Hemingway bok på fanget.





0 kommentarer:

Legg inn en kommentar